Dit Stråtag er værd at bevare

Det er en traditionel byggeskik i Danmark, at anvende strå på taget og dermed en del af den danske kulturskat. Stråtag er unikt og ikke 2 er ens og så er det egnsbestemt hvordan et stråtag i Danmark ser ud.

Et stråtag er smukt, måske smukkest som nyt med de gyldne strå. Men et tag der har ligget et par år og er "faldet til " i naturen, har en egen charme, der gør at det passer harmonisk og naturligt ind i landskabet, også på bygninger med en mere moderne arkitektur.

Et stråtag er miljøvenligt, fordi det stort set kun er sammensat af organiske materialer, der nedbrydes i naturen, når taget skal udskiftes. Ved at bevare dit stråtag, tager du hensyn til de kommende generationer.

Et stråtag har en god isoleringsevne og giver et godt indeklima, med afstemte temperaturer der passer til årstiden. Et tækket hus er behageligt at opholde sig i, hele året rundt.

Rigtige bondehuse har stråtag og er dit hus oprindeligt bygget til et tag af strå, kan det komme til at virke forkert og uharmonisk, hvis du lægger eternit, bølgeblikplader, eller lignende på.

Overvejer du at skifte til tegl, skal dit hus kunne bære det rent byggeteknisk, idet et tegltag er væsentligt tungere.

Det er nemt at holde ved lige og sørger du for at rygningen / mønningen vedligeholdes, kan et stråtag sagtens holde op til 50 år.